Robèrt Smits

Robèrt Smits

GroenLinks wethouder; woont in Bodegraven

Hallo ik wil mij hierbij even voorstellen, Mijn naam is Robért Smits ben in 1963 geboren in Dordrecht. Na mijn studie in Rotterdam, van het Hoff Instituut, kwam ik Sonja tegen en ben ik in Utrecht gaan wonen. Eerst in het centrum later in Hoograven. Toen ik een baan vond bij Andrélon vonden we het tijd om te verhuizen naar Bodegraven dit was in 1992.

Eerst in het centrum later in Hoograven. Toen ik een baan vond bij Andrélon vonden we het tijd om te verhuizen naar Bodegraven dit was in 1992.

Als produktontwikkelaar heb ik een leuke leerzame tijd gehad. De inhoud van een aantal paarse flessen Andrélon shampoo komen nog uit mijn koker.

In die tijd werkten we veel samen met de kapsalon, hier kwam heel huisvrouwen uit Bodegraven hun haar gratis kleuren, knippen en föhnen. Iets bij de koffie werd al snel, heel veel bij de koffie.

Na Andrélon, ondertussen van Unilever, kwam Unichema. Hier was ik product development manager op huidverzorgings gebied.

Een mooie tijd in Gouda maar ook veel reizen naar Brussel waar onze nieuwe collega’s van ICI zaten.

Veel geleerd o.a. op het gebied van de rheology (stromingsleer).

ICI besloot mijn functie te verplaatsen naar Engeland en daar paste ik voor. We hadden ondertussen 2 kinderen gekregen, Eline en Jonas, en ons netwerkje in Bodegraven opgebouwd. Het was tijd voor iets nieuws.

Mijn maatschappelijke betrokkenheid bracht mij in het milieu.

Bij de Rijnmondse Milieudienst DCMR te Schiedam ben ik gaan werken als vergunningverlener afvalstoffen.

Hier heb ik de afvalstoffen bedrijven als AVR, gemeentelijke milieustations, tankautoreinigers enz leren kennen. Een leerzame tijd.

Ondertussen ben ik nu coördinator handhaving voor de gemeente Maasluis, Vlaardingen en Schiedam.

In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks werk van een team milieu inspecteurs en geef invulling aan de jaarplannen van bovengenoemde gemeenten.

Ook ben ik themabeheerder afval oftewel voer ik op dat gebied beleid uit voor het gehele Rijnmond gebied. In mijn vrije tijd kwam ik al snel in aanraking met de milieuraad.

Hierbij heb als voorzitter een nuttig tijd doorgemaakt. We hebben de gemeente Bodegraven gevraagd en ongevraagd advies gegeven op het gebied van natuur en milieu.

De club is nog steeds actief maar ik heb ondertussen afscheid genomen en daarvoor in de plaats ben ik via Broos de Groot in de politiek  terecht gekomen.

Naast het milieu en politiek heb ik de kinderen, huis en tuin, basketbal en accordeon spelen als hobby. In de politiek kan ik al mijn energie kwijt met name op het gebied van duurzaamheid, sociale paragraaf en financien.

Aangezien ik generalist ben kan ik met vele onderwerpen overweg en vind ik altijd mijn drive wel.

Als fractievoorzitter en nu voor de 2e keer lijsttrekker wil ik me inzetten om een brede stevig fractie neer te zetten gebaseerd op diversiteit, inhoud en teamwork.

Tenslotte wonen we echt heel fijn aan de Oude Rijn en vind ik Bodegraven een mooie Groene Hart gemeente die ook lekker dorps mag blijven.

Tot ziens ergens op het dorp.

Robèrt Smits