Nieuws gefilterd op Fractie

Robèrt blogt #10

Code Rood

Onlangs was het code Rood. De treinen reden niet, vrachtwagens kantelden evenals bomen.

Gevaarlijk zelfs als je thuis bleef. Kortom code Rood was menens.

De zondag daarop was het code Geel vanwege gladheid. Ikzelf, en ik hoop ook u, houd toch vooral van code Groen. Gelukkig!

Ook in de politiek loopt de codebarometer op. Het was lang code Groen maar code Rood is nu de kleur. De politieke partijen zijn met de voorbereidingen begonnen.

Verkiezingen, het vierjaarlijkse democratische volksfeest, dat 'slechts' door de politieke aanhang van acht partijen in Bodegraven-Reeuwijk zo wordt beleefd ?

Lees verder

Robèrt blogt #9: Groene wensen 2018

De laatste dag van het jaar gingen mijn zoon en ik sporten bij onze sportschool Green Health. We waren de allerlaatste gasten van het sportjaar 2017. Ik kwam na mijn sport uurtje in een kort gesprek met een sportende ondernemer uit ons dorp. We hadden het natuurlijk over volgend jaar en de verkiezingen. Hij gaf mij aan dat hij de afgelopen verkiezingen GroenLinks gestemd had. Ik was enigszins verbaasd maar na een kort gesprek over duurzaamheid, ook weer niet. Duurzaamheid is (eindelijk) een hot topic voor iedereen! 

Lees verder

Tel mee voor een beter "Nederland Fietsland"

Van 18 t/m 24 september is de derde editie van de Nationale Fiets Telweek Hét jaarlijkse nationale fietsonderzoek waarin een week lang zoveel mogelijk fietsritten worden geregistreerd om te kijken hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Lees verder
Misbruik dieren

GL vragen aan college over tentoonstellen roofvogels

Inhoud schrijven aan het college:

" GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk heeft berichten gekregen van inwoners die zich zorgen maken over roofvogels en uilen die afgelopen braderie twee dagen als attractie tentoon werden gesteld.

Het gaat om 3 roofvogels die op een paal zaten (zie foto), vastgebonden met hun poot aan een touw en waarmee bezoekers van de braderie op de foto mochten.

Onder de vogels bevonden zich waarschijnlijk een kerkuil en een oehoe, die beide onder de beschermde diersoorten vallen.

Lees verder