Nieuws

Robèrt blogt #6

Ik Kijk ernaar uit.

Deze week ging het mij weer eens irriteren. De 9 foto's van collegeleden in de Kijk.
Als ik de burgemeester een pizza zie snijden of een lintje zie vasthouden. Als ik een wethouder een taart aan zie snijden of een paspoort zie overhandigen denk ik altijd pfff zelf gemaakte foto's om te laten zien hoe goed je bezig bent. Krijgen inwoners daar nu vertrouwen in het bestuur door? Naast dit zelfverheerlijkingsproces (wat is het anders?) vraag ik mij ook steeds af wie nu werkelijk de volksvertegenwoordigers (ouderwets, rotwoord) zijn? 

 

Lees verder

Robèrt blogt #5

Meer treinen op traject Utrecht-Leiden maar niet voor Bodegraven en Woerden

Ik zit in de trein vanuit Leiden naar Bodegraven. Het is 16.52. Ik moet een stuk doorlopen omdat alle wagons vol zijn. In het midden vind ik een plek. Even later als we vertrekken staan er een aantal mensen in de gangpaden, geen plek. Dit is het beeld dat ik dagelijks meemaak op dit traject. Geregeld valt hij ook uit. Mijn kinderen studeren in Leiden en Utrecht. Zij hebben al menig lesuur niet gehaald en ook tentamens gemist. Te triest voor woorden.

 

Lees verder

Robèrt blogt #4

#MeToo

Nee, geen verklaring van mij, gelukkig niet.

Vanochtend hoorde ik een boze echtgenoot het AD dichtslaan. Het houdt maar niet op!

'Aanranding op officiersopleiding wekt grote verbazing' was de titel waar bij haar de maat deze ochtend vol was. Iedere dag lees je wel iets over ongewenst gedrag.

Met de #MeToo is er heel wat losgemaakt. Volwassen mensen, meestal vrouwen komen met een verklaring dat ze vroeger misbruikt zijn.

Lees verder

Robèrt gaat bloggen!

Afgelopen dinsdag werd ik door de leden opnieuw als lijsttrekker van GroenLinks gekozen.

Waar ik 4 jaar geleden nog de enige kandidaat was had ik nu een medestrever, namelijk Reinoud Doeschot, fractiegenoot en maker van het nieuwe verkiezingsprogramma.

Lees verder

Pagina's