Nieuws

Robèrt gaat bloggen!

Afgelopen dinsdag werd ik door de leden opnieuw als lijsttrekker van GroenLinks gekozen.

Waar ik 4 jaar geleden nog de enige kandidaat was had ik nu een medestrever, namelijk Reinoud Doeschot, fractiegenoot en maker van het nieuwe verkiezingsprogramma.

Lees verder

Heel Holland bakt

'Heel Holland bakt' is weer begonnen. Heel politiek Bodegraven-Reeuwijk ook. Bakken wij er wat van?

Nou dat mag u bepalen op 21 maart 2018.

De verkiezingen, ja daar draait het om de komende maanden. Maar ondertussen gaan we wel gewoon aan de bak.

De gemeente besturen, keuzes maken.

Er staan een aantal grote onderwerpen op de agenda:

Zwembad De Kuil, bestemmingsplan Buitengebied-Noord, Centrum visie, duurzame energieopwekking, woningbouwperspectieven enz. gaan allemaal spelen de komende maanden.

Lees verder

Tel mee voor een beter "Nederland Fietsland"

Van 18 t/m 24 september is de derde editie van de Nationale Fiets Telweek Hét jaarlijkse nationale fietsonderzoek waarin een week lang zoveel mogelijk fietsritten worden geregistreerd om te kijken hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten.

Lees verder

GroenLinks reactie op Jaarrekening Bodegraven-Reeuwijk 2016

Financieel

Het gaat beter met de financiën van de gemeente. Dat is mede dankzij enkele voorstellen die GL vanaf het begin van deze raadsperiode heeft gedaan en die met enige vertraging door het college en de gemeenteraad zijn overgenomen.

We noemen hierbij als belangrijkste de financiële norm om jaarlijks tenminste 500.000 Euro over te houden en daarmee de schuldpositie te verminderen.

Maar ook de aantrekkende economie, waaraan gekoppeld de toename van bijdragen vanuit de rijksoverheid draagt zijn steentje bij aan het verbeteren van de financiële positie.

 

Lees verder

Pagina's