Enkele punten uit de Raadsvergadering 12 oktober 2011

In deze raadsvergadering diende GroenLinks twee moties in.
De eerste, een motie van GroenLinks-PvdA over het minimabeleid.
De tweede motie ging over de straatnamen.

De eerste, een motie van GroenLinks-PvdA, werd unaniem aangenomen.
Voor de vergadering had de Stichting Puree al over het betreffende onderwerp ingesproken.
De motie ging over het minimabeleid bij de invoering van het beleid “Rondkomen in Bodegraven-Reeuwijk”. In de motie werd voorgesteld mensen met een inkomen tot 115 % van het bijstandsniveau in 2012 in aanmerking te laten komen voor het verkrijgen van aanvullende voorzieningen. Dit zou dan moeten gelden voor de hele gemeente. In de voormalige gemeente Reeuwijk bestond deze regeling al. Voor Bodegraven gold een grens van 110 %. Het ziet er echter naar uit dat het kabinet een wet aan zal nemen waarin bepaald wordt dat alleen de groep met een inkomen tot 110 % aangevuld mag worden. Daarom is er in de motie verder voorgesteld, wanneer deze wet van kracht zal worden, de mensen die hierdoor buiten de boot gaan vallen, op een of andere manier te compenseren.

De tweede motie ging over de naamgeving van Openbare Ruimte, straatnamen dus. Deze GroenLinks motie, om het zogenaamde Willem(s)plein n.a.v. oude verzoeken van de Historische Kring aan het College, Limesplein te gaan noemen, werd niet aangenomen. Jammer.
Het was de laatste keer dat de Raad over straatnamen mocht oordelen; voortaan is dat de bevoegdheid van het College.

Een derde motie, van de ChristenUnie, ging over de zogenaamde Efficiency Commissie. Deze commissie gaat na enige strubbelingen met de SGP toch weer van start. Er gaat gezamenlijk gebrainstormd worden over de mogelijke en noodzakelijke bezuinigingen in 2012 t/m 2015. Dit gaat gebeuren door de financiële specialisten van alle partijen, voor GroenLinks doet Ronald Fredriksz dat. Zij gaan voorstellen voorbereiden voor het college.