Dubbelspooractie te Bodegraven

100 + woorden ?

Laat ik eerst zeggen dat de actie Dubbelspoor onder toch wel bijzondere mooie omstandigheden hebben plaats gevonden, het was voor veel treinreizigers een pleziertocht met een zo’n mooi besneeuwde Groene Hart natuur onderweg. Dat zag er ‘s morgens vroeg nog niet zo uit.

GroenLinks probeerde handtekeningen voor deze Dubbel spoor actie te verzamelen zodat de lijn Utrecht-Leiden bij provincie Utrecht, Zuid-Holland, het Rijk en Prorail weer de prioriteitenlijst komt. Verwezenlijking is duur en gaat nog jaren duren, maar je moert ergens beginnen en Openbaar vervoer zal steeds noodzakelijker worden.

De score was bijna 100%, want iedereen die we aanspraken zette vlot zijn handtekening op de actiekaart of lijst. Er tekenden nu zaterdag ook veel dagjesmensen van Bolsward tot aan Maastricht. De forensen die doordeweeks reizen gaan we ook nog benaderen want die ondervinden de meeste overlast, net zoals de actiegroep zelf ondervond, want in Alphen reden zij ook in een fuik. De trein ging niet verder en een andere trein uit Leiden met Kees Vendrik erin haalde hen pas later op. In Woerden was het plaatselijk comité niet groot maar dat kwam ook door ziekte. In Bodegraven kwamen we op volle sterkte, met ondersteuning van Erwtensoep werd de kwaliteit van dit Snertlijntje nog eens tot uitdrukking gebracht. Wethouder Goudbeek was erbij en gaf uitleg hoe de gemeente enige druk kan uitoefenen op dit proces. De beslissingen hierover liggen wel bij anderen overheden zij hij maar hij vond de actie zeker nuttig In Leiden tot slot werd de actie afgesloten door nog zoveel mogelijk reizigers aan te spreken. Vandaag 500, het moeten er 5000 worden maar dat kan ook via internet?

Robèrt Smit en Broos de Groot actievoerders Bodegraven