Dubbelspoor verkiezingsactie 30 jan. 2010

Op zaterdag 30 januari begint GroenLinks een handtekeningenactie voor dubbelspoor tussen Utrecht en Leiden. Er zullen in alle plaatsen langs dit spoor handtekeningen worden opgehaald door lijsttrekkers en fractievoorzitters van de afdelingen, de twee provinciale statenfracties en Tweede Kamerlid Ineke van Gent. Deze groep begint om 9.30 in Utrecht en zal om 14.00 in Leiden aankomen waar een korte slotmanifestatie zal worden gehouden. Het doel van de handtekeningenactie, die nog de hele gemeenteraadscampagne zal duren, is om een petitie aan te bieden aan de Tweede Kamer voor dubbelspoor op dit traject voor 2015.

GroenLinks Alphen aan den Rijn is groot voorstander van dubbelspoor op het traject Utrecht – Leiden. Dubbelspoor zorgt ervoor dat er meer treinen kunnen rijden en dat er minder vertragingen en uitval zal zijn. GroenLinks haalt daarom de komende anderhalve maand in Utrecht, Woerden, Bodegraven, Alphen aan de Rijn en Leiden handtekeningen op om de Tweede Kamer onder druk te zetten om te investeren in dubbel spoor. “Een goede verbinding tussen Leiden en Utrecht is belangrijk, veel mensen zitten nu in een te slechte verbinding. Er zijn te vaak storingen en vertragingen. Een hoogwaardig openbaar vervoernet in het Groene Hart is toch wel het minste wat je kunt verwachten”, aldus fractievoorzitters Bart Dekkers van GroenLinks Alphen aan den Rijn, Pieter Kos uit Leiden en Broos de Groot uit Bodegraven die allen meereizen met de trein.

De kick-off actie voor dubbelspoor zal beginnen op Utrecht Centraal waarna om 10 voor half elf de trein naar Leiden wordt genomen. Vervolgens wordt op elk station een half uur uitgestapt om met de lokale GL- afdeling handtekeningen op te halen. Zo werken 5 lokale en 2 provinciale GroenLinks afdelingen samen om dubbelspoor tussen Leiden en Utrecht te krijgen.“Iedereen langs dit traject wil dubbelspoor, maar de landelijke politiek kiest steeds voor andere zaken. Daarom bundelen we met alle GroenLinksers nu onze krachten om een duidelijk signaal te geven voor dubbelspoor”, aldus Oscar Dijkhof, fractievoorzitter GroenLinks Zuid-Holland.

In Bodegraven zal zaterdag tijdens het handtekeningen verzamelen erwtensoep worden uitgedeeld om zo meer aandacht voor dit snertlijntje te vragen. Wethouder Goudbeek, met vervoer in zijn portefeuille, heeft toegezegd het uit- en instappend gezelschap te woord staan.

Voor meer informatie:

Vincent Kagie (campagneleider GroenLinks Leiden): 06-24232025

Pieter Kos (Lijsttrekker GroenLinks Leiden)

Broos de Groot (raadslid Bodegraven)

Reisschema:

9.30- 10.20 Begin actie in Utrecht

10.25 trein

10.36-11.00 Actie in Woerden

11.06 Trein in

11.15- 12.10 Actie in Bodegraven

12.15 Trein in

12.23-13.20 Actie in Alphen

13.23 Trein in

13.32-14.00 Actie Lammeschans

14.02 Trein in

14.07-15.30 Actie Leiden CS/ slot evenement

In de trein zitten:

Ineke van Gent (Tweede Kamerlid GroenLinks)

Pieter Kos(lijsttrekker GroenLinks Leiden)
Bart Dekkers (fractievoorzitter GroenLinks Alphen aan de Rijn)

Broos de Groot (fractievoorzitter GroenLinks Bodegraven)

Steven de Vries (kandidaat-raadslid GroenLinks Utrecht stad)

Oscar Dijkhof (fractievoorzitter GroenLinks Zuid- Holland)

Bas Nugteren (fractievoorzitter GroenLinks provincie Utrecht)