Persbericht
11 november is de dag van de duurzaamheid. Aanleiding voor een aantal enthousiaste Bodegravers en Reeuwijkers om een evenement te organiseren rondom het thema duurzaamheid. Tijdens deze bijeenkomst wordt in een filmpje een aantal initiatieven binnen de gemeente getoond. Daarnaast vertellen burgers, ondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente u waarmee zij bezig zijn.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de in oprichting zijnde Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk. Een initiatief van een groep enthousiaste betrokken ondernemers en inwoners van de gemeente die vinden dat Bodegraven-Reeuwijk wat achterblijft op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld met betrekking tot groene energie. De Stichting wil de goede initiatieven die er al zijn en goede voorbeelden uit andere gemeenten promoten.
De Stichting gaat het komende jaar een aantal activiteiten organiseren, zoals onder andere het bezoeken van locaties waar duurzame (groene) energie wordt opgewekt, energie neutrale huizen, groene gemeenten. Ook wil de Stichting projecten van burgers en organisaties aanjagen of starten in onze gemeente.
De bijeenkomst vindt plaats in het Gemeentehuis te Bodegraven, aanvang 16.45 uur. Buiten op het plein vindt u een aantal duurzame voertuigen.
Programma:
16.45  Inloop
17.00  Opening door Voorzitter Stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk
17.10  Videopresentatie duurzame ondernemers en projecten in Bodegraven
17.20  Paneldiscussie
17.50  Presentatie Ekwadraat over duurzame energie
18.10  Presentatie locale duurzame ondernemer of inwoner
18.30  Afsluiting door voorzitter
18.40  Borrel