Maandag morgen 29 augustus werden we opgeschrikt door het bericht dat ons raadslid Marijke Visser zondagnacht is overleden, plotseling, aan een hartstilstand. Het is moeilijk om er de goeie woorden voor te vinden.

Zaterdag was ze nog volop actief bij onze stand bij Bruisend Reeuwijk, zondag aan het eind van de middag stuurde ze nog een mailtje om iedereen die meegeholpen had daarvoor te bedanken en een dag later is ze er niet meer. Ze was zo vitaal, zo vol activiteiten, zo vol plannen in de nieuwe raad van de gefuseerde gemeente Bodegraven - Reeuwijk. We zijn erg aangeslagen.

Maandagavond zijn fractie en bestuur en enkele goede GL - vrienden van Marijke bij elkaar geweest om steun te zoeken bij elkaar en om Marijke met herinnerende verhalen te gedenken.

Ook zijn er afspraken gemaakt over allerlei praktische zaken die met deze rouwperiode samenhangen. We leven mee met haar man Fred en haar (klein)kinderen.

Ze ligt thuis opgebaard, zaterdag wordt ze gecremeerd.

Uiteraard gaat de fietstocht, die a.s. zaterdag zou plaatsvinden, niet door.
Dat komt later allemaal wel weer.

Wij zijn in gedachten bij Marijke, die zoveel jaren zich zo heeft ingezet voor GroenLinkse politiek en zo gewaardeerd werd door iedereen door haar kennis en betrokkenheid.

We zullen haar verschrikkelijk missen.

Marlou Min
Voorzitter GL-afdeling.