Structuurvisie Noordzijde, het oor van Bodegraven met Moskee


/* /*]]>*/

Naar aanleiding van de Structuurvisie Noordzijde is er nog al wat discussie ontstaanover wat is wenselijk en wat niet? Moskee en begraafplaats uitbreiding zijn nodigvindt het GroenLinks bestuur.

 

INGEZONDEN BRIEF,  persbericht GroenLinks

Een nieuw gebouw voor de moskee.

Wij zijn geschrokken van het feit dat er veel bewoners in Bodegraven Noord problemen hebben met de verplaatsing van de moskee. Hiermee willen we kenbaar maken dat er ook Bodegravers voor een nieuwe moskee zijn, ook op die locatie. Anders blijft dat zo stil.

Waarom zijn we voor?

1. Juist in een kerkdorp als Bodegraven past het om met respect om te gaan met elkaars religies en godshuizen. Dit is ook de opstelling van de christelijke kerken en dat verdient alle lof.

2. GroenLinks Reeuwijk-Bodegraven vindt dat het huidige houten gebouwtje waarin de moskee huist absoluut niet voldoet. Het gebouw was bedoeld als tijdelijke huisvesting, het is niet veilig en ongeschikt.

3. De afgelopen jaren zijn al diverse locaties voor nieuwbouw onderzocht, steeds liep dit op dood spoor. Wij vinden dat het moskeebestuur niet langer van hot naar her gestuurd mag worden.

4. Juist deze locatie, de Noordzijde, maakt het mogelijk om bebouwing met groen en water te combineren. Wij zien een prachtige kerk in een park als een verrijking.

Het gaat om plannen op langere termijn. Dat geeft alle tijd om met elkaar in gesprek te gaan en samen plannen te maken, als gemeentebestuur samen met de bewoners en het moskeebestuur.

Net nu er een succesvolle multiculturele dag achter de rug is in Bodegraven roepen wij op om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zijn de bewoners van de Noordrand begaan met hun omgeving, benut hun betrokkenheid voordat de hakken verder in het zand gaan.

Bestuur van de afdeling GroenLinks Reeuwijk.-Bodegraven.