Raadsvergadering 11 feb. 2010 Nieuwe Sportzaal


/* /*]]>*/

Raadsvergadering 11 feb. 2010

Verdiepte sportzaal

 

Geen verkiezingsstrijd maar wel strijd om de uitvoering van de sportzaal bij het zwembad van Bodegraven

Groenlinks verwijt het college ondemocraties handelen door de raad besluitvorming te ontnemen bij het accomodatiebeleid.

 

Sportzaal blijft 3m diep, ondanks de discussie die GroenLinks afdwong met haar Initiatiefvoorstel. Twee vragen aan het college waren cruciaal. Waarom wordt de Raad nu niet om haar mening gevraagd bij zo’n belangrijken en controversieel onderwerp als de Sportzalen bij het zwembad? Het verwijt dat het College in haar eigen kadernota 2009 besluitvorming aan de Raad toegezegd, hielp niet en het argument dat een college bij, zowel een tekort en overschot in een budget altijd naar de raad moet komen, hielp ook niet.

Het college bleef bij de eigen keuze verdiept, ook het tweede GL verzoek, om nog eens goed te overwegen of dit overhaaste besluit tot deze verdiepte uitvoering in de praktijk wel voordelen biedt voor jonge en oudere gebruikers en voor detoekomstige exploitanten, vond geen gehoor bij de coalitie partijen CDA, VVD, PvdA en SGP.

Beter Bodegraven en Christen Unie lieten duidelijk weten het met locatiekeuze op zich niet eens te zijn. Niet op de speelweide bouwen was de afspraak, maar ook zij kregen nul op rekest van wethouder Vroomen, die aangaf geheel binnen het aan hem gestelde kader te handelen en inspraak voor de Raad niet nodig vond.

De opdracht is inmiddels verstrekt aan de Bodegraafse Firma Groenen, die als scherpste ingeschreven had en voor de kelder-uitvoering maar een geringe meerprijs opgaf? Alles is klaar medio 2011 dan krijgt Bodegraven met deze combinatie Sportzaal-Zwembad zeker een mooi complex. Hopelijk blijft het in de nieuwe gemeente allemaal betaalbaar, maar dat komt later.

Groenlinks is niet blij met deze keuze en de extra kosten, ook al zat er nu nog ruimte in het budget. Het kost voorlopig maar ca. € 150.000,- meer zegt het college??

 

Duurzaam

Het tweede intiatefvoorstel van GL om ook bij deze accomodaties een eigen duurzame extra investering te doen, in de vorn van zonneboilers, zonnpanelen of groen dak, kreeg wel brede steun. Een budget van € 20.000 wordt gevomd uit verschillende bestaande potjes, terugverdientijd ca.15 jaar door jaarlijkse energiebesparing. De gemeente moet toch een voorbeeld geven bij eigen objecten was ons uitgangspunt!

Broos de Groot, Raadslid GroenLinks