Het Energieplatform, gevormd door de MilieuRaad en de BOV heeft het opgestelde eindrapport 6 juni overhandigd aan wethouder Vroomen. Het vele werk is in de voorgaande periode verricht door het opstellen van Energie Prestatie Adviezen (EPA’s) door Unica, Voorn & Koning Trading en de Milieuraad. 25 Bedrijven uit het midden en kleinbedrijf deden mee.

Aanvankelijk was de interesse groot, maar om ook wat met de meetresultaten te doen, dat duurde langer. 14 Bedrijven hebben daadwerkelijk verbetering toegepast met opmerkelijk resultaten in besparing aan gebruikte kWh’s, maar ook in de portemonnee. Green Health Center was de beste van de groep en kreeg als eerst het groene keurmerk: “Verantwoord Ondernemen” van oud wethouder Jan Bouwens uitgereikt.

Jan Bouwens en Broos de Groot tonen trots het Keurmerk omdat dit project gestart werd met een, in 2007 ingediende, GroenLinks motie om € 10.000 te besteden voor de EPA onderzoeken. Het heeft wel even geduurd maar er kwam dan toch resultaat. Het is de bedoeling dat er een vervolgtraject komt voor de grotere bedrijven alhier, want werken aan milieu is noodzaak, de ambities in Bodegraven lagen hoog! Voor GroenLinks blijft elke actie hiervoor een hoofdzaak.