Uit twee kandidaten hebben de leden van GroenLinks afdeling Bodegraven-Reeuwijk Robèrt Smits gekozen tot lijsttrekker.

Samen met Reinoud Doeschot had hij zich beschikbaar gesteld als kandidaat lijsttrekker. Op advies van de kandidatencommissie is daarom een lijsttrekkersverkiezing georganiseerd.

Tijdens een speciale ledenvergadering hebben beide kandidaten zich gepresenteerd aan de leden van de GroenLinks afdeling Bodegraven-Reeuwijk. Vervolgens hebben de aanwezige leden gestemd.

De meeste stemmen waren daarbij voor Robèrt Smits. Hij is daarmee gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Met Robèrt heeft GroenLinks een prachtig boegbeeld voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De overige kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen worden in november gekozen.

Robèrt Smits is ons raadslid in de huidige gemeenteraad. Robèrt is herkenbaar voor burgers. Hij is aanspreekbaar en maakt er werk van als hij iets hoort. Hij wil zo de kloof tussen burger en politiek verkleinen.

Robèrt is 53 jaar oud en woont in Bodegraven.

"Ik ben blij dat de leden me het vertrouwen hebben geschonken en dat ik nog vier jaar door mag gaan" , aldus Robèrt Smits.

Reinoud Doeschot blijft beschikbaar als kandidaat op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk voert als team campagne. De bijdrage van Reinoud als voorzitter van de programmacommissie is daarin van groot belang.