Betere oplossing voor de Marktstraat en het behoud van de Tuin Van Ghesel Grothe door GroenLinks
http://www.tuinvangheselgrothe.nl/

Bij de veelheid van bouwplannen en ideeën die in het kader van verkiezingsretoriek nu voor het voetlicht komen heeft GroenLinks er ook een. GroenLinks wil het bouwplan Tuin van Ghesel Grothe en de Marktstraat 23-25 anders invullen. Geen appartementen maar er een onderdeel van het Gemeentehuis van maken, in plaats van de Rabobank, omdat de wethouder daar niet tot overeenstemming kan komen.

Voordeel: de tuin kan dan wel behouden blijven, er zijn bijna geen parkeerplekken nodig want de ambtenaren kunnen naar de parkeergarage en op die appartementen zitten we ook niet te wachten zeker niet met al die andere bouwplannen die op de plank liggen. Deze procedure gaat sneller want omwonenden zullen nu wel meewerken.

De nieuwe gemeente heeft meer ruimte nodig om alle afdelingen in Bodegraven te krijgen, nu zit de afdeling VROM voorlopig geheel in Reeuwijk en dat is lastig. De oplossing is dichterbij en de Rabobank kopen gaat ook niet voor niets. We wachten of de 2 Bodegraafse projectontwikkelaars er ook wat voor dit nieuwe voorstel voelen en sneller zaken kunnen doen, i.p.v. van een onzekere toekomst?